Duyuru Haber > Türkiye ‘de BES’in gelişimi ve ekonomiye sunduğu faydaya ilişkin basın bülteni
12.09.2020

Türkiye Sigorta Birliği, yazılı bir açıklama ile
ülkemizde BES’in gelişimini ve ekonomiye sunduğu faydayı değerlendirdi:

BES, şeffaf ve herkesin kazandığı bir sistem

Türkiye Sigorta Birliği uzun vadeli bir tasarruf yöntemi olan Bireysel Emeklilik Sistemi’nin herkesin kazandığı bir sistem olduğuna ve BES’ teki büyümenin devamlılığının, vatandaşlarımızın daha müreffeh bir emeklilik dönemi yaşamaları açısından büyük önem arz ettiğine dikkat çekti.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) yaptığı yazılı açıklamada, özel emeklilik sektörünün gelişimini ve yarattığı faydaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gelişmiş bir sigorta sektörü ve Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES) güçlü bir ekonomi için olmazsa olmaz olduğuna vurgu yapılan açıklamada; “Şunu çok net biliyor ve inanıyoruz ki; Türkiye’mizin dünyada gelişmiş ekonomiler ligine çıkması için bankacılık sisteminin yanı sıra, başta sigortacılık olmak üzere bankacılık dışı finans kesimini hızla büyütmesi gerekiyor. Bu amaçla sigorta ve özel emeklilik sektörümüz ile ilgili üst politika belgelerinde belirlenen aksiyonların son dönemde hızla hayata geçirilmesinden, tüm üye şirketlerimiz adına büyük memnuniyet duyuyoruz. Hükümetin sigorta sektörüne atfettiği önem ve sektörü sahiplenmesi bu yönde tüm şirketlerimizi cesaretlendirirken, sorumluluklarımızı daha da artırmaktadır”  ifadelerine yer verildi.

Basın bülteni için tıklayınız