Duyuru Haber > İzmir depremine ilişkin basın bülteni
06.11.2020

Sigorta sektörü tüm paydaşlarıyla birlikte İzmir’de
Türkiye Sigorta Birliği: “Depremin acılarını hızla sarıyoruz”

Sigorta sektörü paydaşlarıyla birlikte İzmir merkezli depremin acılarını azaltabilmek amacıyla bölgede yoğun bir şekilde çalışıyor. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Türker Gürsoy, Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Mete Güler, Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Özgür Obalı ve TOBB SEİK Başkanı Ahmet Nedim Erdem depremin yarattığı hasarı ve çalışmaları yerinde görmek amacıyla 5 Kasım 2020 Perşembe günü İzmir'de temaslarda bulundu. TSB'den yapılan açıklamada, “Tüm paydaşlarımızla birlikte depremin acılarını azaltabilmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Sigorta eksperlerimizin çalışmaları tamamlandığında tüm sigortalılarımızın teminatları kapsamında tüm hasarları eksiksiz karşılanacaktır. Sigorta sektörümüz sigortalı vatandaşlarımızın yanındadır” denildi.

Sigorta sektörü 30 Ekim 2020 tarihinde Ege'nin incisi İzmir ilimizde büyük hasara yol açan 6.6 şiddetindeki depremin acılarını silmek için bölgede yoğun bir şekilde çalışıyor. Depremin hemen ardından başta DASK olmak üzere tüm sigorta şirketleri seferber olurken, hasar tespit çalışmaları ve sigortalı olan hasarların tazminat ödemelerine ise hızla başlandı. Sigorta sektörü DASK dahil geride kalan bir haftada 10 milyon TL'ye yakın bir tazminat ödemesi gerçekleştirirken, bölgede 100'den fazla sigorta eksperi hasar tespit çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.