Duyuru Haber > Dünya Tasarruf Günü ve BES İn 17. Yıldönümüne ilişkin basın bülteni
26.10.2020

Türkiye Sigorta Birliği’nden Dünya Tasarruf Günü mesajı
“Tasarruf, refahı sürdürülebilir kılmak için olmazsa olmaz bir alışkanlık”

Dünya Tasarruf Günü vesilesiyle bir açıklama yapan Türkiye Sigorta Birliği, tasarrufun ülke ekonomisi ve bireyler için önemini hatırlattı. Tasarruf Günü ile Bireysel Emeklilik Sistemi’nin 17’ inci yılının aynı haftaya denk geldiğini belirten Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, Bireysel Emeklilik Sistemi’nin en kazançlı tasarruf yöntemlerinden biri olduğunu vurguladı. Benli, “Birikim sahibi olduğumuzda kendimizi daha güvende hissediyor, yarınlara daha güvenle bakıyoruz” dedi.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü vesilesiyle bir açıklama yaparak tasarrufun bir ülkenin hem ekonomik hayatının sürdürülebilirliği hem de bireysel refahın sürekliliği açısından olmazsa olmaz olduğunu vurguladı. Pandemi döneminde de tasarrufun öneminin ön plana çıktığının hatırlatıldığı açıklamada, her yaşta tasarruf yapmanın en kolay ve kazançlı yollarından birinin özel emeklilik olduğu vurgulandı.

Güvende hissetmek ve gelirlerde herhangi bir azalma yaşandığında bunun sonuçlarına maruz kalmamak için tasarruf yapmanın önemine değinen Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli şunları söyledi:

BES 17inci yıl bilgi notu için tıklayınız.