Duyuru Haber > Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortasına İlişkin Basın Açıklaması
06.04.2020

Alacak Sigortası düzenlemesi
KOBİlere merhem olacak

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Sayın Atilla Benli, yaşanan Covid-19 salgınının başta KOBİ'ler olmak üzere tüm reel sektörü olumsuz tesir ettiğini belirterek, hem 25 Mart 2020 tarihli Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin hem de 30 Mart 2020 tarihli Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemine Devlet Tarafından Taahhüt Edilecek Reasürans Desteğine Dair Cumhurbaşkanı Kararı'nın KOBİ'lerin salgın nedeniyle oluşabilecek muhtemel olumsuzluklarına merhem olacağını söyledi.

KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemi, Bakanlar Kurulu’nun “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Ticari Alacak Sigortası Sunulmasını İçeren Devlet Destekli Sistemin İşleyişine Dair Kararı” ile oluşturulmuş olup, 01.01.2019 tarihinde hayata geçmiştir.

Bugün ise, sistemin geliştirilmesi için hazırlanan yol haritası kapsamında 01.04.2020 itibarıyla KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası’nda yeni bir aşamaya geçiliyor. Bu doğrultuda, ilk olarak 25.03.2020 tarihli Resmi Gazete’de KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, ardından 30 Mart 2020 tarihli Resmi Gazete'de Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemine Devlet Tarafından Taahhüt Edilecek Reasürans Desteğine Dair Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı. Mart ayında yayımlanan söz konusu iki düzenleme ile sistem daha geniş kitlelere hitap ederek, dünyadaki uygulamalarla uyumlu bir yapıya kavuştu.